joi, 9 iulie 2020

Salonic. Superior One Boutique Hotel

Pentru că excursia noastră în Salonic s-a încheiat recent(azi dimineață) iar memoria mea nu mai e ce era(asta poate avea și avantaje, la un moment dat) m-am gândit să scriu puțin despre ce mi-a plăcut (sau nu).

Primul punct pe ordinea de zi : cazarea. Noi aveam rezervat (și plătit) la Superior One Boutique Hotel, unde trebuia să ne petrecem câteva zile de Paște, însă, după cum știți, a mâncat cineva un pangolin medium rare și a trebuit să amânăm.

Hotelul are 4*, și, ca să încep cu punctele slabe, este singurul hotel de 4* care nu are nicio facilitate whatsoever. Nu are piscină, nu are saună, nu are spa, nu are sală de fitness(tocmai când mă hotărâsem să scap de cele 25 de kilograme în plus în aceste 4 zile.. Pff, ghinion). Nu are decât recepția, camerele și, probabil, un restaurant pe la minus 1,pe undeva, pe care nu l-am văzut, pentru că noile reglementări prevăd servirea mic dejunului în cameră.
Aproposito de mic dejun. Inițial aveau un contract cu o firmă de catering și îți puteai alege, cu o zi înainte, ce gen de mic dejun vrei să servești. Noi am ajuns duminică, și, din lista de vreo 8-10 pachete, erau disponibile doar vreo 3,așa că am ales pachetul executive. Știu, sună bine. Mai bine decât realitatea.




Cam așa arăta un pachet, și era pentru două persoane. O bucățică de somon afumat, două felii de șuncă(nu mi-a plăcut gustul), două bucăți de brânză mirositoare(așa trebuia, nu stătuse în șosete), două feliuțe de pâine prăjită, o lipie, două chifluțe dulci, un compot de ananas, un borcănel de cremă de brânză, unul de miere și unul de tahini. 
Să dezbatem puțin acest aspect : tahini!! Nu hummus, care poate fi foarte bun și pe care, da, îl mâncăm cu lipie, ci tahini, care e pastă de susan, și despre care nu am auzit să se mănânce simplă pentru că e grețoasă și are un gust neplăcut. 
Trecem mai departe, că prea m-am aprins. 😁
Deci despre acest mic dejun, cum ar zice americanul: not great, not terrible. 
Apoi, începând cu marți dimineață, patronul hotelului și-a dat seama că nu îi place combinația, și a hotărât să se pregătească mic dejunul la bucătăria hotelului(servit tot în cameră, desigur) și am sărit din lac în puț. 


Deși farfuria arăta bine, ouăle erau fade, crenvurștii dubioși, pâinea prea puțină, roșiile... na, normale, cașcavalul fără gust, balconul foarte ciudat și șunca produsă și feliată de prea mult timp. Ciupercile erau bune. 😁

Nu mi-a plăcut, de ce să vă mint. Am mâncat două zile așa, iar azi, când D vorbise la recepție să ne schimbe cu niște croissante (cumpărate) sau ceva similar, până s-au moșcăit, până s-au foit, până au înțeles, am renunțat să mai așteptăm și am plecat la drum. 

Dar suficient cu ce NU mi-a plăcut. Ce mi-a plăcut : camerele sunt mari, băile imense, așternuturile impecabile, te tăiai în cearceafuri, pun la dispoziție papuci de unică folosință, obiecte de toaletă, au aer condiționat peste tot șiiii... Au presiune la duș!  Da, pentru mine e mare lucru ca atunci când faci duș să te revigoreze, nu să stai să te rogi de apă să curgă, gândindu-te că ploaia are presiune mai mare. 










Deci din toate aceste puncte de vedere, nota 10. Prosoapele și așternuturile ne-au fost schimbate în fiecare zi(deși nu țineam neapărat, pentru protejarea planetei și a resurselor), personalul a fost foarte amabil(am avut câteva ore o problemă cu aerul condiționat, era setat aiurea, și, după ce au venit, în ordine, recepționerul, cameristele și managerul, care a și rezolvat, ne-au trimis o sticlă de vin, din partea casei) iar hotelul este situat central, la 5 minute de mers pe jos până în buricul târgului. 

To be continued cu recomandări culinare. 😀





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu