marți, 25 mai 2021

Books, am I right?

 Scurt de tot, că azi noapte am dormit doar 5 ore și în noaptea asta aș vrea să prind măcar 7. Am citit undeva că dacă nu dormi măcar 7 ore pe noapte se întâmplă ceva, dar nu mai știu ce.  Poate asta se întâmplă, începi să uiți chestii.

Așa că mă grăbesc, până nu uit.

Mi-am propus de vreo 2 luni să mai scriu un articol despre cărțile pe care le-am citit, și n-am scris, și ele se tot adună, și eu uit(sigur de la alea 7 ore) și tot așa.  Le făcusem și poze, frumoase cum sunt, dar promit să mă ocup în zilele ce urmează (sper să urmeze multe zile, că sunt încă tânără).

Până atunci, însă,  o scurtă poveste-recomandare. 

Pentru că ajung în România de mai puține ori pe an decât mi-ar trebui să bântui librăriile, îmi fac, de câte ori am ocazia,  liste cu ce cărți să-mi comand înainte să mă îndrept spre țară.  Cum aflu de una interesantă, hop,o trec pe lista verde(nu are culoare lista, dar, dacă ar avea, logic că ar fi verde) și o pregătesc de comandă. 

Înainte să ajung acum, în aprilie, aveam în listă și o carte ce nu apăruse încă pe piață. A apărut după ce am plecat eu spre Franța.  Așa că am rămas cu gândul la ea, până ce am găsit-o aici (în franceză, evident, că în Curbura Croissantului, unde stăm noi, abia au auzit de România,  darămite de cărți în română). Am cumpărat-o și i-am dat bătaie, că citisem numai de bine despre ea.

Vreau să vă spun că este singura carte pe care nu o pot citi constant, cum fac de obicei cu cărțile care îmi plac. De vreo 10-20 de pagini sunt într-o stare vecină cu depresia, anxietatea și deznădejdea puse într-un pahar și servite drept cocktail. Shaken, not stirred!

Este atât de bine scrisă și atât de sufocantă, încât simt nevoia să mă opresc după fiecare 5 pagini și să fac pauză o zi. Și, dacă nu mă opresc singură, sigur mă oprește D, care e dezorientat și nu înțelege de ce o mai citesc (amateurs!).

În fine, mâine iar o să arăt ca o broască pe steroizi de la atâta plâns, așa că vă spun ca la frații mei de cruce: nu o citiți dacă aveți copii, sensibilitate crescută sau grad ridicat de empatie! Considerați-vă avertizați!

Nu știu cum se termină, sper că într-o notă mai veselă (după ce îi afli trecutul Violettei, personajul principal, greu de crezut că a mai rămas ceva rău neîntâmplat), cert e că povestea de viață care ni se dezvăluie e una remarcabilă, dureroasă și emoționantă,  plină de tristețe și speranță, deopotrivă. 

Cartea se numește  "Apă proaspătă pentru flori" și o găsiți aici.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

30 de secunde

 Ceea ce urmează să povestesc este un moment de 30 de secunde. Însă...cu context. Iar la mine contextul are propriul lui context, care la râ...