marți, 9 iunie 2020

Cafea Navajo



Acum câteva zile am dat peste rețeta asta pe internet și mi s-a părut interesantă. Eram foarte curioasă ce gust are, pentru că tipa din videoclip părea foarte încântată și tot spunea că făina prăjită îi schimbă total gustul. Așa e, dar, înainte să vă spun ce părere mi-a făcut, să vă povestesc puțin despre originea acestei rețete.

In 1884-1866 indienii din triburile Navajo au fost mutați de pe pământurile lor în Arizona și până în New Mexico. Guvernul american le dădea rații, iar acestea includeau și făină și cafea. Cafeaua le era necunoscută la acel moment indienilor Navajo însă în timp au început să inventeze tot felul de rețete, printre care și această rețetă cu cafea, care are, însă, mai degrabă consistența unui desert. E cremoasă și densă și în funcție de cât zahăr pui, se apropie sau nu de ideea de pudding de cafea. Dacă mă întrebați ce impresie mi-a lăsat....not great, not terrible. Nu mi-aș mai face a doua oară, nu în detrimentul cafelei normale pe care o beau de obicei, cel puțin. Gustul intrigă, la început nu mi-a plăcut, apoi mi s-a părut interesant.

Ca mod de preparare, e foarte simplu: prăjim o cantitate mică de făină, la foc mic, amestecând cu o spatulă de lemn, până devine aurie. În cafeaua fierbinte, în care punem și zahăr după gust, adăugăm, puțin câte puțin, din făina prăjită, până ce ajunge la consistența dorită.



Eu pun și un filmuleț cu tot procesul, dacă nu vă încumetați să faceți, măcar să vă faceți o idee.
👇👇👇









Zboară, puiule, zboară !

  Am îmbătrânit. Mult și repede. Dacă ar fi să estimez, vreo 20 de ani în 12 luni. Cum știu?  Pai ultima oară am fost cu avionul în România ...