luni, 27 decembrie 2021

Stan pățitul. Pe feminin.

Suntem în Constanța, am închiriat un apartament, foarte drăguț, de altfel, dar care se întâmplă să aibă fie cea mai stresa(n)tă proprietară, fie cea mai...pățită.


Ne sună prima oară acum câteva săptămâni, când nici nu plecasem în mini concediul de încălzire de dinainte de concediul propriu-zis (suntem turiști serioși, ne antrenăm, ca sportivii) și ne roagă să nu fumăm. Nu ne întreabă dacă suntem fumători sau nu,  ne roagă direct să nu fumăm în apartament, că rămâne mirosul imprimat și nu e frumos.  Fair enough, dar a avut noroc că nu găsesc nici eu plăcută această activitate, că mă mai apucă să fiu rebelă fără cauză. În fine, ne explică, precipitată, că #apățit, și că vrea să se asigure că nu se mai întâmplă.

#pățanianr1




Ajungem aseară, destul de târziu, destul de obosiți, ea ne aștepta în apartament, să ne dea cheia.
Ne scuzăm pentru ora târzie, îi mulțumim pentru înțelegere și dăm să o conducem spre ușă, că era deja  11 noaptea și noi mai aveam ceva treabă până să ne culcăm.
Ea, nimic.  Face stanga-mprejur și se oferă să ne facă turul casei, să ne explice una, alta.

Acum...să nu vă închipuiți că e vreo escape house cu coduri de descifrat pentru a nimeri baia sau patul, sau că nu am mai călcat în vreo așezare omenească (deși poate așa arătam,după 13 ore de când plecasem de acasă) dar am zis ok, cu jumătate de gură, gândindu-ne că poate sunt anumite lucruri care sunt musai de precizat în acel moment al nopții, ca de exemplu :"pentru a deschide frigiderul, loviți-l într-o parte" sau "lumina se stinge dacă aplaudați".

Așa că am urmat-o, docilă. Mă rog, mai mult am fost desemnată de D, care începuse deja să-și piardă răbdarea. Dar docilă am fost, by will.
Și intrăm în sufragerie. Și începe:

"Aici e sufrageria, acolo sunt geamurile(oh,da!) ,vă rog să nu le lăsați deschise dacă ieșiti. Știți, am pățit..."

#pățanianr2

"Aici e baia, lumânările astea sunt de decor, vă rog să nu le aprindeți, că se face fum. Am pățit, să știți..."

#pățanianr3

"Aici e dormitorul, ăsta e fierul de călcat,  e nou, să știți, doar ce l-am schimbat, pe cel vechi l-au stricat, am pățit-o"

#pățanianr4

În fine, se făcuse deja 23.15, cred, și pățaniile continuau, practic la toate obiectele din casă #pățise câte ceva, așa că e posibil să îmi fi pierdut interesul după un timp și să nu fi fost destul de discretă în legătură cu asta. Îmi amintesc clar că i-am precizat, după a nșpea pățanie, că am mai fost în case de oameni și că, în principiu, ne descurcăm să nu pornim incendii,  inundații sau alte calamități. Și că îi refuz politicos invitația de a-i testa fierul de călcat cel nou(pentru că insista să îi dau feedback), dar nici nu am venit să calc și nici nu aș avea ce, că avem la noi doar pulovere.
A plecat, în cele din urmă, mai din proprie inițiativă, mai condusă de noi cu forța, dar se vedea pe fața ei că mai avea povești nerostite.

Acestea fiind zise, azi D îmi tot lăuda ușa de la intrare, că e securizată,  bine făcută, etc., și îmi zicea că ar vrea și el una la fel, așa că i-am propus să o luăm cu noi când plecăm, ca Păcală, să adauge doamna încă o pățanie pe listă. Nu de alta, dar eu așa am văzut în Friends, la Ross, că se face.  😀

#timpulpentrupățanianr5 #șefapățaniilor #thisishowyoudoit



Disclaimer: doamnă, dacă citiți, glumesc. N-am fost noi. 😀 

Zboară, puiule, zboară !

  Am îmbătrânit. Mult și repede. Dacă ar fi să estimez, vreo 20 de ani în 12 luni. Cum știu?  Pai ultima oară am fost cu avionul în România ...