vineri, 3 februarie 2023

Cartile lunii ianuarie. Partea a doua.

 S-a facut februarie și eu nu am apucat să scriu despre tot ce am citit in ianuarie.  Așadar, rămăsesem la :

Scorpia, de Anne Tyler. Mi-a plăcut.  Scriam în articolul anterior că este o reinterpretare modernă după "Imblanzirea scorpiei', a lui Shakespeare. O lectură ușurică, interesantă, nu dezamăgește nici la capitolul relaxare,nici la "suspans"(deși suspans e mult prea mult spus. Nu e plictisitoare). Amuzantă pe alocuri, personajul principal feminin adorabil..una peste alta, o recomand. 

Recomandare: de la începători în sus. Nu e Abecedarul, dar nici Theodoros.  😀


Zahăr Ars- Avni Doshi. O carte complexă,  foarte bine scrisă, despre relația eroinei cu mama sa. Două personaje complicate și un trecut traumatizant peste care fiica încearcă să treacă atunci când se vede nevoită să aibă grijă de mamă. Cartea are ramificații în psihologie care, dacă ești dispus să le urmărești,  te conduc spre introspecție.

Recomandare: avansați. Este o carte complexă.

Ușa ferecată- Ruth Ware. Încă o carte care mi-a plăcut.  Suspans la cote medii, dar orișicum.. :)

Este vorba despre o bonă care se angajează la o familie foarte bogată, într-o casă tehnologizată maxim. Pe parcurs i se arată destul de multe lucruri care îi dau de bănuit, dar, fiind o persoană rațională, încearcă să le înlăture obiectiv. Totul culminează când unul dintre copii moare, iar ea este acuzată de crimă. 

Nu mai zic altceva, decât că sfârșitul este foaarte interesant.

Recomandare: de la intermediari in sus.

In locul nepotrivit, la timpul nepotrivit-Gillian McAllister. Imi place de Gillian, scrie pe gustul meu. Acum observ că în ianuarie am citit preponderent suspans, dragostea mea dintâi. Dar sunt interesante, merg repede și sunt lectura ideală pe tren, în drum spre muncă.

De exemplu: pentru cartea asta, descrierea de pe copertă este:


Dacă nici asta nu vă trezește curiozitatea...nu știu ce să mai zic.
Recomandare: intermediari and above

Noaptea in care totul s-a schimbat- tot Gillian McAllister. 
Evident încă din titlu că va fi o carte interesantă, și așa și este. Intr-o noapte, o tânără își sună fratele și sora mai mare și îi cheamă pe un câmp din vecinatatea casei lor de vacanță din Italia,deoarece a omorât un bărbat. 
Însă detalii mult mai interesante se arată pe parcurs, când aflăm o serie de secrete despre cei trei frați și, mai mult, avem parte și de o a doua crimă. 

Recomandare: pornind de la  intermediar

Fata de pe stâncă- Lucinda Riley
Încă o carte interesantă, cu mai multe povești,din mai multe segmente temporale. Puțin suspans, puțină dragoste,  puțină istorie...câte puțin din toate formează un întreg interesant.

Grania, personajul principal, se întoarce la părinți, în Irlanda, și o cunoaște pe Aurora, o micuță ce îi va schimba viața.  Află că familia ei și familia fetiței au un trecut împreună și, cu aceeași ocazie, face fix ce mama ei îi spusese să evite: se implică în viața Aurorei 

Recomandare: intermediari in sus

Fata de pe peron-Samantha M Bailey
Am fost norocoasă luna asta,am citit cărți bune. :) Si asta e printre ele.
In timp ce era pe peron, în drum spre casă,  Morgan e abordată de o femeie speriată, cu aspect neîngrijit, care îi dă bebelușul ei și o roagă să aibă grijă de el. Înainte de a se arunca în fața trenului, îi spune pe nume lui Morgan,ceea ce o bulversează total pe protagonistă. Și de aici o serie de secrete ies la iveală, făcând din această carte ușurică, de altfel, o lectură interesantă. 

Recomandare: nici nu stiu..aș zice de la începători în sus

Cam astea ar fi până acum. Momentan sunt implicată până peste cap în misterele din "Înghețat " și am început și "Theodoros". Plus un pom lăudat,  "Abandon", care îmi dă exact dorința din titlu..






Zboară, puiule, zboară !

  Am îmbătrânit. Mult și repede. Dacă ar fi să estimez, vreo 20 de ani în 12 luni. Cum știu?  Pai ultima oară am fost cu avionul în România ...