sâmbătă, 22 iulie 2023

Noua B.A.R.(bucătărie aproape românească)

Azi voiam să scriu despre cum ne-am început noi vacanța cu peripeții, că la noi trebuie să apară mereu câte ceva de povestit, zici că suntem rude cu Nică, dar doar ce m-am ridicat de la cea mai tare experiență culinară ever, așa că o să relatez despre asta, cât încă îmi dansează papilele gustative de bucurie.

Urmăresc de ceva timp Noua B.A.R. pe Instagram și mi-am zis mereu că la primul drum prin București trebuie să îi vizităm. 

Azi am reușit. 

Best. Decision. Ever. 



Tot ce au pe meniu e altceva. Începând cu simpla apă,  pe care o servesc infuzată cu fructe și ierburi, apoi limonada de mușețel care e afumată cu paie,  cocktailuri care mai de care mai spectaculoase(cu leuștean, borș, sirop de brad) și continuând cu mâncarea, totul e spectaculos.



Noi am luat un storceag de sturion acrit cu zer, care avea ulei de pătrunjel,  un mousse de hrean și alte câteva ingrediente combinate la fix, 


o portie de icre de știucă cu smântână afumată și chives, pătrunjel și scoverguțe calde


și un risotto cremos cu creveți,  crispy kale, ridichi murate și un gălbenuș în sos de soia.



După ce am emis toate onomatopeele posibile și câteva noi pe lângă ele și ne-am șters lacrimile de fericire de pe obraji am petrecut jumătate de oră încercând să stabilim ce fel de mâncare ne-a plăcut mai mult. Nu am reușit. Fiecare a avut câte ceva deosebit (ciorba foarte echilibrată,  totul fiert exact și cum trebuie, smântâna aia afumată de la icre e sigur dar adus de zei, risotto era aromat cu o brânză extraordinară iar combinația cu sos de soia și murat mie mi s-a părut opera unui geniu...)așadar a fost misiune imposibilă.

Cu un singur lucru am fost de acord: zilele următoare vom reveni să încercam și alte preparate(știm deja și ce 😀).

Până atunci vă las câteva poze cu meniul(lipsește o pagină, de emoție, cred 😀) nu înainte să menționez și personalul extrem de amabil și designul foarte modern. 

P.S. Chef este Alex Petricean(pe care îl știam de la Masterchef). Chapeau!








Zboară, puiule, zboară !

  Am îmbătrânit. Mult și repede. Dacă ar fi să estimez, vreo 20 de ani în 12 luni. Cum știu?  Pai ultima oară am fost cu avionul în România ...