vineri, 25 decembrie 2020

Late night post

Mâine (foarte) dimineață plecăm, și, deși am petrecut ziua de azi împachetând și făcând liste, trăiesc cu impresia că am uitat ceva, pentru că nu am avut ocazia să stau și să analizez, la rece,  cam ce ar mai trebui luat.

Așa că mi-am zis că nu e problemă,  după ce se culcă toți și se liniștesc apele, înainte să adorm și eu, stau în pat și cuget liber la eventualele scăpări. 

Am stins lumina (telefonului), am închis ochii, și firul liber al gândirii mele a fost cam așa:

" Bun, deci am luat haine, cosmetice,  încălțări, electronice, încărcătoare, mi-am luat 2 cărți,  să-mi mai iau una, să fie, dar cred că e în birou,unde am pus și hainele cu care ne îmbrăcăm pe drum, care sper să fie liber, că doar e a doua zi de Crăciun, cine circulă a doua zi de Crăciun, că toți sunt la adăpost, la căldurică, la mâncărică, aoleu, cât am mâncat zilele astea, ai zice că dacă nu am mai fost în vizite ar fi trebuit să mâncăm mai puțin, dar n-a fost cazul, însă a fost un Crăciun frumos, oricum, păcat că n-a nins, să vezi că ninge după ce plecăm noi, m-aș oftica, dar oricum nu avem echipamente adecvate zăpezii, în afară de Edu, căruia i-am luat recent, că nici lui nu îi mai venea, au crescut așa mult, iubiții mei, nu-mi vine să cred că Răzvan e așa înalt, parcă ieri l-am adus în brațe de la spital și administratora a crezut că am o păpușă, și s-a mirat, câteva zile mai tarziu, când a aflat că am născut, îmi amintesc așa clar totul, stăteam la Dacia, în garsonieră, și mergeam dimineața la Mega și luam mini baghete calde pe care le mâncam cu atâta poftă la mic dejun, de zici că nu mai văzusem pâine caldă,  probabil datorită faptului că era imediat după ce ne întorsesem din Grecia și eu eram așa fericită, de zici că descoperisem lumea pentru prima oară. "

Am deschis ochii mari și am venit în birou. Nu mai știu ce căutam, dar știu că nu găsesc în pat, deocamdată.  

Oare am luat tot? Și dacă nu, e ceva ce putem înlocui pe drum?

Rămâne de văzut. Acum îmi e poftă de baghete calde.



Zboară, puiule, zboară !

  Am îmbătrânit. Mult și repede. Dacă ar fi să estimez, vreo 20 de ani în 12 luni. Cum știu?  Pai ultima oară am fost cu avionul în România ...