duminică, 18 august 2019

Recomandare de carte. Lanțul. (și nu numai)


Dacă vă gândeați cumva că kilogramele în plus aduc numai necazuri, permiteți-mi să vă luminez astăzi asupra subiectului și să vă aduc două contraargumente. Aș putea găsi mai multe, firește, dar m-aș îndepărta de subiectul pe care vreau sa îl dezvolt, asa că mă rezum doar la următoarele:
1. În caz de răpire sau foamete un om plinuț are mai multe șanse să fie în siguranță.
2. Kilogramele în plus te ajută să te cultivi. Cel puțin, la mine așa funcționează treaba. Nu-mi iau aproape niciodată haine noi, pentru că "o să-mi iau când slăbesc", dar cumva trebuie să păstrez constantă suma viciilor, astfel încât de fiecare dată când am bani(și de multe ori chiar și când nu am) îmi iau cărți. Cărțile se potrivesc și la marimea S și la XXL, nu rămân mici, nu se demodează, îți stau bine oricând și te fac să te simți fantastic. Unde mai pui că sunt și mai ieftine decât hainele(Majoritatea. Foc si Sânge e încă prea scumpă să mă îndur să o iau, așa că o aștept, calmă, să se ieftinească).
Într-o vreme îmi luam și pantofi, că măcar lungimea piciorului este constantă, dar am renunțat și la ei și la poșete de când s-au scumpit cărțile.
În fine. Știu ce o să ziceți: foarte frumos, cărțile ajută foarte mult la dezvoltarea personală, îți îmbogățesc cultura, vocabularul, imaginația, îți sporesc creativitatea,etc. Sigur. Dacă citești cărți...normale. Literatură de specialitate, sau marii clasici, sau mai știu-eu-ce te poate ajuta. Ei bine, eu citesc thrillere, cărți polițiste, de suspans, cu crime și mistere, deci pe mine toți banii ăștia investiți în cărți nu m-ar ajuta, la o adică, decât să plănuiesc crima perfectă..Sau, mă rog, să acopăr una imperfectă. :) Ceea ce, mulțumesc foarte mult, sper să nu am nevoie curând. (și nici voi, dar dacă, Doamne-fereste!... știți unde mă găsiți.Un sfat tot pot sa dau ;) )
Și chiar dacă aș fi citit cărți mai normale, sincer, tot nu m-ar fi ajutat, pentru că prind greu și uit repede. Aș zice că de vină e vârsta înaintată, dar e posibil să citească vreun fost profesor sau chiar fosta educatoare și să mă contrazică.
Ce voiam eu să zic. Ieri mi-am luat o carte(apropo, știți că și la cărți e "modă", da? Sunt cărțile clasice, evergreen, ca baladele rock, și sunt cărțile la modă, pe val, ca influencerii ăștia de au apărut ca ciupercile după ploaie.
Ei bine, încerc să fiu și eu, măcar aici, la modă, așa că de abia așteptam să o cumpăr și să mă înfig în ea, ceea ce am și făcut, iar azi v-o pot recomanda, în caz că vă interesează subiectul.


Cartea se numește "Lanțul" și prezentarea ei de pe copertă sună fix așa: " Îți sună telefonul. Un străin ți-a răpit copilul. Ca să-l eliberezi, trebuie să răpești copilul altcuiva. Copilul tău va fi eliberat când părinții victimei tale răpesc un alt copil. Dacă oricare dintre aceste lucruri nu se întâmplă, copilul tău va fi ucis. Acum faci parte din LANȚ."
Hmm? Sună cam interesant, nu? Tot ce pot să vă spun e că devine și mai interesant când apar complicații. Și mă gândeam că aș putea să contorizez, cumva, și gradul de emoții trăite când citești cartea, în funcție de următoarele:
1. Dacă îți plac thrillerele- bulină verde (de stress).
2. Dacă îți plac thrillerele și ești părinte- bulină portocalie.
3. Dacă îți plac thrillerele și ești mamă- bulină roșie.
4. Dacă îți plac thrillerele, ești mamă și ai un grad crescut de empatie- bulină roșie cu alarmă.
5. Dacă ești (dus) ca mine- toate bulinele și alarmele au explodat de mult și acum, pe ici, pe colo, fumegă doar urmele unei presupuse normalități.
Citiți, dară. Citiți "Lanțul", citiți "Tatuatorul de la Auschwitz"(extrem de interesantă și dură, deși poate nu la fel de "fluidă" în exprimare), citiți "Zuleiha deschide ochii", o capodoperă a literaturii ruse, din punctul meu de vedere, citiți orice vă cade în mână, și, dacă se întâmplă să citiți Foc și Sânge, povestiți-mi și mie, că eu 100 de lei nu dau pe ea! :))

Zboară, puiule, zboară !

  Am îmbătrânit. Mult și repede. Dacă ar fi să estimez, vreo 20 de ani în 12 luni. Cum știu?  Pai ultima oară am fost cu avionul în România ...