miercuri, 23 iunie 2021

In Franța, cerşetorii se respectă

 Am fost azi în Aix(en Provence) și, cât timp așteptam câțiva din băieții familiei să iasă dintr-un magazin, lângă mine s-a așezat o...doamnă, na, că nu pot să nu o cataloghez cum se cuvine. 

Și-a aşezat frumuşel o pernuţă(foarte curată)pe jos, trollerul de cumpărături alături, și-a scos farfuriuța pentru bani și s-a pus pe cerşit. Nu zicea nimic, doar stătea confortabil , la umbră, pe pernuța ei, și lumea trecea și îi dădea bani. Ea le mulțumea cu un gest amplu din mâna dreaptă, de parcă era regină în dizgrație, și farfuriuța se umplea văzând cu ochii.

La un moment dat, pentru că erau 30 de grade, și e cald chiar și la umbră, doamna și-a scos din geantă apă termală de la EVIAN!! și și-a pulverizat generos pe toată fața. S-a dat mai mult decât mine când îmi fac rutina zilnică, părea că nu o dor așa tare cei 3.50 euro, cât costă sprayul. 

Cât am stat eu acolo, vreo 5-10 minute, a primit mai mult de o apă termală, oricum, ceea ce mă duce la următorul gând din seara asta: e muuult mai rentabil să stai cu fundul pe o pernuţă pufoasă, hidratată bine-mersi, și să dai din mână când și când, decât să munceşti ca fraierul, să plăteşti taxe și ditamai impozite și să ai program fix. Numa' zic! 

Așa că mă duc să caut o pernuță comodă prin casă și încep să-mi exersez mişcarea din mână. Cred că mi-am descoperit, în sfârșit, vocația!

Vă las și o poză cu concurența:




Zboară, puiule, zboară !

  Am îmbătrânit. Mult și repede. Dacă ar fi să estimez, vreo 20 de ani în 12 luni. Cum știu?  Pai ultima oară am fost cu avionul în România ...